Site Overlay

Wie ben ik?

Ik gun iedereen een loving memory’

Freya Bos, Psychosociaal Therapeut met specialisatie in rouw en verlies

Ik ben Freya Bos, getrouwd met Kasper en trotse mama van twee geweldige zoons James en Lewis. We vormen een jong en ambitieus gezin!

Naast coconnen met mijn gezin houd ik ervan om te wandelen, lezen, borrelen met vrienden/familie en onder de douche geef ik de mooiste concerten 😉

Na een aantal jaren opleiding SPH aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch te hebben gevolgd, merkte ik dat mijn interesse uitging naar rouw en verlies. Een onderwerp dat vaak toegedekt wordt door een grote zware deken. Iedereen ziet het, maar niemand durft onder die deken te kijken. Vanuit deze interesse ontstond mijn vraag “Wat is er nodig om dit onderwerp bespreekbaar te maken en hoe kan ik daarbij ondersteunen?”

Tijdens de opleiding tot psychosociaal therapeut werd deze vraag nog niet volledig beantwoord. Er waren veel antwoorden, maar allemaal afkomstig van mensen die de opleiding doen of hebben gedaan. Hoe denken de ervaringsdeskundigen daarover? Om daarachter te komen heb ik een Instagram- en Facebook account aangemaakt en ben ik ervaringen aan het delen. Ervaringen van mijzelf en in de nabije toekomst ook die van anderen. Hiermee streef ik naar een laagdrempelig en open gesprek met mensen om het onderwerp open te breken.

In mijn begeleiding ben ik diepgaand, luchtig, eerlijk, jong, positief en deskundig. Ik werk veelal vanuit de persoonsgerichte- en systeemgerichte benadering. Hiermee wil ik de volledige mens omvatten, van kop tot kont. Daarnaast heb ik oog voor zowel de kinderen, broertjes/zusjes en ouder(s)/verzorger(s). Zij zorgen immers met zijn allen voor het systeem.

Relevante opleidingen en werkervaring:

  • 2017 SPH, Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch
  • 2020 Rouw- en Verlies Therapie, Sociale Academie Utrecht
  • 2019 – Heden, vrijwilliger Vicki Brownhuis ‘s-Hertogenbosch
  • 2021, Gastdocent Avans Hogeschool leergemeenschappen en hoorcolleges.
  • 2021, ACT-cursus