Site Overlay

Onbeantwoorde kinderwens

Je bedenkt het vaak als je klein bent ‘Later wil ik 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje’. Je droomt er met tussenpozen van, als je studeert moet je er nog niet aan denken. Ben je aan het daten komt de vraag op ‘Wil je kinderen?’, mede met deze vraag kies je een partner uit. En dan komt de fase, wanneer ga je beginnen aan kinderen? Gaan we nu beginnen of wachten we totdat we beide een vaste baan hebben? Of willen we eerst nog verhuizen/trouwen?

En dan…… na maanden negatieve testen en proberen komt het hoge woord eruit. Jullie hebben ondersteuning nodig om een gezin te creëren. De een heeft meer hulp nodig dan de ander, en bij de een lukt het helemaal niet biologisch. De wereld om je heen stort in.. Alles wat je voor je zag valt weg. In plaats van liefde, plezier en gezonde spanning komen daar medische termen die je waarschijnlijk nooit zult begrijpen, medicijnen met namen langer dan het alfabet en 0.0 romantiek. Dit was niet wat je je had voorgesteld. Hoe ga je hiermee om?

En wat als het helemaal niet lukt uiteindelijk. Hoe stap je van de roze wolk af zonder naar beneden te vallen? Hoe kun jij je leven gaan vormgeven met dit verlies erin verweven? Hoe kun je dit verlies verweven in je leven en ervoor zorgen dat het verlies je niet overneemt? Hoe gaat je partner om met dit nieuws? En wat als deze copingsmechanisme niet met elkaar matchen, je raakt steeds verder van elkaar verwijderd. Hoe kun je elkaar weer terug vinden? Elkaar versterken en samen jullie leven herpakken.

Hoe neem jij de regie over je eigen leven terug?

Op welke manier kan ik jou ondersteunen? Ik vraag jou om over deze vraag na te denken. Wat vind jij prettig: wil je creatief bezig zijn, wil je wandelend het gesprek voeren of in de praktijk je verhaal delen. Vind je dit lastig, geen probleem, samen komen wij er wel.

  • De impact van het verlies en de emoties die erbij komen kijken.
  • Coping mechanisme, hoe ga jij om met het verlies en waarin vind jij je veerkracht?
  • Hoe ondersteunt (support) jouw omgeving je tijdens deze ervaring?
  • Als laatste gaan we toekomstgericht kijken, welke stappen ga je nu zetten? En hoe heeft dit verlies een andere betekenis gekregen in jouw leven?

De belangrijkste uitgangspunten in de begeleiding zijn voor mij:
Een veilige omgeving, bij mij kun je een niet veroordelend gesprek aangaan over de onderwerpen die jij wilt bespreken. Ik geef jou graag een steuntje in de rug om het verlies te verweven en hieraan nieuwe betekenis te geven.
Eerlijkheid, vanuit jou maar ook vanuit mij. Wanneer wij eerlijk met elkaar kunnen praten zorgen wij voor een veilige omgeving waarin alles gezegd mag worden.
Positiviteit, een positieve insteek kan bij dit onderwerp lastig zijn. Maar luchtigheid en een positieve kijk kunnen voor meer veerkracht zorgen.

In een gesprek weet ik de kern te raken door verdiepende vragen te stellen, deze zullen niet altijd makkelijk zijn. Er zullen vragen tussen zitten die dichtbij komen of een stukje aanraken die jij verstopt hebt. Wanneer jij er klaar voor bent om dat hoofdstuk te openen, zal ik er zijn.

Ik streef naar een traject waarin wij samen tot de kern komen van jouw proces. De ene persoon heeft daar 2-3 sessies voor nodig. De ander is gebaat bij een langer traject. Ik streef ernaar om iedereen een traject aan te bieden waarin je ‘lichter’ vertrekt dan dat je bent aangekomen.

Heb jij behoefte aan een gesprek, neem dan vrijblijvend contact op via mijn mail freya@lovingmemoriescounseling.nl of bel/whatsapp mij op mijn nummer: 0682539008