Site Overlay

Koffer vol liefde

Stel je voor, je bent een dierbare verloren bijvoorbeeld je moeder of zelfs een kindje. Hoe ga je om met zo’n groot intens verdriet? Het verdriet kan alles omvattend voelen, alsof de wereld doordraait en jij zelf stil staat. Alsof je zwemt en niet meer boven water kunt komen. Op dat moment kan een (troost)koffer vol liefde ingezet worden.

Het koffertje zorgt ervoor dat je een gecentreerde plek hebt om aan de dierbare te denken met alle liefde die je voelt. Samen gaan wij de essentie van de dierbare uitdiepen, dat is immers het gevoel dat het koffertje moet geven.

Herinneringen, tastbaar, warmte, humor, liefde, genegenheid. Dit zijn een aantal woorden die een koffer vol liefde kan omvatten.

Maar de koffer is geen gesloten kistje, hij kan wel dicht maar hij kan ook weer open. Je hebt zelf de regie in handen waar de koffer staat, wat wil je ermee doen, zet je het ergens on display of houdt je het voor jezelf? Wil je alles in het koffertje houden of mogen de spulletjes eruit om ergens anders te staan?

Voor wie?
De koffer vol liefde kan voor iedereen die een dierbare is verloren. Iets dierbaars kan ook zijn een droom die je voor de toekomst had. Een overleden dierbare, een kindje die in de buik is overleden met een te vroegtermijn, een vruchtbaarheidstraject die uiteindelijk wel of geen kindje voort heeft gebracht en nog veel meer.

Het maken van de koffer is de echte leerschool. Wanneer je al wat verder in het rouwproces bent kan deze koffer heel mooi zijn om je dierbare een tastbaar plekje te geven. Hierin heeft de dierbare een eigen ruimte precies zoals jij voor ogen had.

Review koffer vol liefde:
‘De koffer sessie. Wat bijzonder dat je dingen in die koffer kan doen.  Woorden spullen gedachten  humor verdriet. Het gaf mij heel erg het gevoel dat alles erin kan en zo je een tastbare herinnering kan maken.
Het mooie vind ik dat het koffertje open mag blijven.. altijd. Dat je er altijd mee en kan werken.. het hoeft niet een gesloten hoofdstuk te worden…’ -W